The Center of Dessert

Endelig heeelg! Denne skoledagen har vært så lang og de siste fire timene gjorde jeg så og si ingenting, heheh. Da jeg kom hjem så jeg ukas episode av The Vampire Diaries, og jeg må si, jeg ble skikkelig skuffa! Jeg skal ikke røpe noe, men synes at mot slutten så var det bare dårlig gjort mot alle seerne, haha. Jaja, forhåpentligvis blir det bedre igjen. Fredagens dessert var jordbær med krem og en center sjokolade, og dette var mmm så godt. 

Hva har du gjort i kveld?

 

Signatur

Editing in Photoshop

Jeg tenkte at jeg ville vise dere noen av teknikkene jeg bruker for å redigere bildene mine. Å redigere bildene før jeg legger de ut er et "must" for meg fordi det forbedrer kvaliteten så utrolig mye og det kan forandre hele bildet til å se mer profesjonelt ut.

På det øverste bildet med farger så har jeg rett og slett bare justert kontrastene. Jeg har også brukt funksjonen "curves" i Photoshop (som er et genialt redigeringsprogram som jeg ikke trengte å betale for, haha) og gjort de mørkeste fargene dypere og lysnet de lyseste delene på bildet. Dette er egentlig utrolig vanskelig å forklare med tekst, men jeg håper dere forstår noe av det, heheh.

På det nederste bildet har jeg aller først fjernet all fargen, altså gjort det om til svart/hvitt. Bildet i midten har jeg ikke gjort noe annet med bortsett fra å gjøre det til svart og hvitt, så dette bildet er på en måte "det originale". På bilde nr.1 Har jeg justert høyere kontraster og på bilde nr.3 har jeg justert til lavere kontraster. Jeg har også lagt et "grain" filter over bildet som gir det en mer grå effekt noe som jeg synes er utrolig fint.

Håper at dere fikk noen tips og at forklaringene mine ga noe mening!
Hva syns dere om bildene? Hvordan liker du å redigere bildene dine?

 

Signatur

A hundred lines in a drawing

Dette er vel kort sagt det jeg har holdt på med de siste dagene. Til å begynne med så tror jeg alltid at "dette gjør jeg ferdig i løpet av kvelden", men det tar såå mye lenger tid. Jeg merker at jeg blir skikkelig utålmodig etterhvert, men i går så klarte jeg endelig å bli ferdig med den. Jeg har forresten også tenkt å dekke de to andre skuffene også, men tror jeg må ha en liten pause før jeg tar tak i tusj-pennen igjen. 

Hva syns du om tegningen?

 

Signatur

ContrastFra nå av skal jeg prøve så godt jeg kan å være så lite negativ som mulig (altså mer positiv), på bloggen (i virkeligheten må jeg få det ut). Mye paranteser her ser jeg. Kan vel sammenlignes med virkeligheten (hvor jeg tror jeg sier så mye mer enn jeg gjør). Okei, dette ble veldig usaklig. Jeg vet egentlig ikke hva jeg skal skrive i dette innlegget. Livet mitt er ikke så veldig interessant. Dagen min har vært helt grei, bortsett fra at jeg fant ut at jeg har 43kr på kontoen, (eller er personlig økonomi noe man ikke deler på internettet?) Jeg vet ikke, hvem bryr seg uansett? Det er min blogg, jeg kan skrive akkurat det jeg vil så lenge jeg ikke krenker noen. Akkurat nå så gleder jeg meg mest til det er helg igjen. Det er viktig å ha noe å glede seg til, det er det som holder motivasjonen oppe. Apropos motivasjon, så bør jeg antakeligvis forlate PC-en, eller internettet i det minste, og gå og øve til samfunnsfagsprøven jeg har i morgen om kriminalitet og kultur. Høres interessant ut? Heldigvis er det ikke samme kapittel, hadde vært litt ille å sammenligne kriminalitet og kultur, selv om man kanskje kan det. Nå vet jeg nesten ikke hva jeg skriver lenger. Jeg stopper her. Dette er slutten av innlegget. Wrapping it up. Ha en god kveld videre!

Signatur

Ullvotter og gratis kake

I dag har elevbedriften vår vært med på salgsmessa på Arenasenteret sammen med en haug andre elevbedrifter. Bedriften vår heter Sam-Søm UB, haha, så kult. Jeg var en av de tre som hadde det andre skiftet, så derfor begynte jeg klokka ti, men jeg var der resten av dagen. For å være ærlig så gikk ikke salget så bra egentlig, vi kunne solgt mye mer for å si det sånn. Det var vel... tja to stykk (?) som kjøpte noe av oss. Gratis kake var jo en hit, mange guttunger som ville ha, de var bare ikke så interesserte i toalettmappene eller ullvottene med sløyfebånd, haha. Ikke vant vi noen av premiene heller, men det var ikke forventa fra min side uansett. Selv om jeg må si at standen vår var faktisk ganske bra. Noe av det vanskeligste må være å lokke kundende, og få de til å komme bort til oss. De fleste bare raser forbi uten å gi så mye som et blikk, eller så er et blikk alt de gir. Vi må nok endre taktikken vår til neste gang. Vi må også skaffe oss visittkort, en nettside, facebook-side og hva som helst annet som kan hjelpe oss med å markedsføre bedriften vår, hvis vi har lyst til å lykkes. 

Er du med i en elev/ungdomsbedrift?

 

Signatur

Winter Skincare Tips

Winter Skincare Tips

Winter Skincare Tips by mustartha featuring face moisturizers

Hva syns du om tipsene?

 

Signatur

Radiant Orchid Pantone Color of the Year 2014Radiant Orchid 
Radiant Orchid by mustartha featuring red makeup

Pantone velger en farge på slutten av hvert år for å reflektere over hva de tror vil bli en stor design trend, på tvers av alle design plattformer, i det kommende året. Og i år, går æren til fargen Radiant Orchid. Denne farger assosieres med kongelige, kreativitet, opprørskhet, femininitet og et hint av mystikk og magi, noe som gjør den til den perfekte fargen til å bli 2014s Pantone Color of the Year.

Personlig er jeg litt skeptisk til denne fargen, noe jeg lenge har vært med forskjellige nyanser av lilla. Kanskje den passer best i små doser som en detalj eller "pop of colour", for eksempel et smykke, neglelakk, eller en shorts.  

Hva syns du? Hot or not? 

 
Signatur

When I need inspiration...


Hva syns du om bildene?

Signatur

Is it breakfast or lunch?

Jeg startet uka med en kjempedeilig frokost da jeg sto opp i dag. Kesam med blåbær og jordbær, havregrøt og selfølgelig en kopp kaffe (glass i dette tilfellet).

Jeg har ikke følt meg så bra de siste dagene så i dag har jeg rett og slett vært hjemme fra skolen. Hodet mitt har føltes så utrolig tungt og kroppen er sliten. Jeg sov helt til halv tolv i dag og den eneste grunnen til at jeg sto opp var at jeg ble så stressa over hvor mye klokka var. Som voksne alltid sier så hjelper det med frisk luft, og i noen tilfeller så er det riktig. Derfor bestemte jeg meg rett og slett for å kle meg godt og gå en tur ute i vinterkulda. Jeg er ikke spesielt glad i vinteren eller å fryse, men den turen var absolutt noe kroppen og sjela trengte.

Så nå føler jeg meg mye bedre og er klar for resten av uka. Håper alle har hatt en fin mandagog jeg ønsker dere en god kveld videre! 

 

 

Signatur

Throwback: Last Sommer OutfitsÅhh, som jeg savner å gå lettkledd, haha. Jeg gleder meg så utrolig mye til snøen er vekke og varmegradene sniker seg innpå. På vinterhalvåret blir jeg skikkelig slapp i klesveien, og det har nok mye å gjøre med at jeg ikke får tatt antrekksbilder. Det er jo mørkt hver dag når jeg kommer hjem... Forhåpentligvis så varer ikke vinteren ut mars, så da er det jo ikke så lenge igjen til jeg kan legge fra meg ytterjakka hjemme.

Hvilke antrekk liker du best?

 

Signatur

4 Easy Eyeliner StylesHer er videoen jeg snakket om tidligere. Den varer knapt ett og et halvt minutt, men det var allikevel en del arbeid å redigere den. Jeg har alltid noe å pirke på, men det kan bare ligge. Jeg kunne gjort mye mer med videoen, men det var først og fremst bare for å prøve meg fram og ha det gøy. Alt i alt så er jeg fornøyd med den. Håper dere liker videoen. Husk å sette kvaliteten på 1080p!


Hva syns du?

 

 

Signatur

Bright Pink

I dag er jeg utrolig sliten og merker at den lille livsgnisten som var igjen har dratt av gårde med den iskalde vinden i minusgradene. Jeg har ikke så mye å fortelle og uansett om jeg hadde det så hadde jeg antakeligvis ikke orket å skrive det ned uansett. Bortsett fra det så ville jeg bare si at jeg legger ut en liten video litt senere i kveld, så det er gøy hvis du stikker innom igjen. Håper alle har hatt en bedre tirsdag enn meg og god kveld videre.Signatur

In the makingDette er mitt nåværende prosjekt, å lage en inspirasjonsvegg. Den er mindre enn halvveis ferdig, men om ikke lenge skal jeg nok klare å fullføre den. Jeg har lenge hatt lyst til å lage en stor inspirasjonsvegg, eller inspo wall om du vil. Bortsett fra denne plakaten så er det ikke så mye som har skjedd i dag. Jeg har egentlig bare hatt lyst til å ha en rolig helg og få tankene på plass igjen. 

Har du laget en inspirasjonsvegg før?

 

 

Signatur

What is your request?Jeg vil gjerne vite hva du som leser vil se og lese mer av på bloggen min. Vinteren kan være en vanskelig årstid for de fleste bloggere med tanke på mangelen av dagslys, allikevel betyr ikke det at jeg ikke kan blogge og ta bilder, jeg må bare finne andre løsninger. Som dere kanskje vet lager jeg gjerne videoer, selfølgelig innenfor visse grenser. Det blir nok ikke noe nakenbading eller fallskjermhopping på film med det første for å si det sånn. 

Uansett, poenget mitt er at jeg lurer på hva du vil se mer av på bloggen. Jeg setter pris om du legger igjen en kommentar med dine forslag.

 

 

Signatur

Happy, healthy and strong

Happy, healthy and strong

 

Happy, healthy and strong by mustartha featuring an adidas activewear


Det er så lenge siden jeg har kjøpt nytt treningstøy, så nå er det virkelig på tide å fornye treningsgarderoben min! Jeg er vel ikke den eneste som synes at nye treningsklær gir treningsmotivasjonen et friskt pust? 

Kunne du tenke deg noe av det samme?

 
Signatur

Back into routine or not?

I natt sov jeg med gardinene åpne i håp om at jeg skulle våkne litt av daglsyset om morgenen (rundt halv ni). Jeg kan vel innrømme at det var ganske så naivt å tro det. Det ble jo ikke lyst i dag i det hele tatt. I tillegg har det regnet i sååååååååå mange dager nå, oh my gaaad, staaaahhp.

Det er første mandagen og hele uke i 2014 i dag! Wohoo, ny uke nye muligheter eller hva? Er dere klare for 50 mandager til, 50 sjanser til å få en fantastisk start på uken? Kampen mellom positivitet og mine svarte tanker will be continued. Jeg vet ikke helt hva jeg synes om å begynne på skolen igjen for å være litt ærlig. Det er greit å komme inn i rutiner igjen selfølgelig, men samtidig så hadde jeg ikke hatt noe i mot å ha tre uker til med ferie. På skolen i dag merket jeg for alvor at hjernen min ikke fungerer som før, mangler et par skruer i toppen for å si det sånn. Bare å lese en liten tekst eller skrive en enkel oppgave er rene hjernetrimmen. Alt som gjør at jeg må tenke får meg nesten til å svette. 

Hva syns du om å begynne på skolen igjen? Er du klar for å ta det nye året med storm eller ikke?

 

 

Signatur

Ut på by'nI kveld har jeg vært ute med Julie og spist. Det er evigheter siden vi så hverandre sist så vi hadde masse å ta igjen. I Grimstad er det kanskje ikke så mye å gjøre, men halloo så få mennesker det er i byen på en lørdagskveld. Det var omtrent ingen på Apotekergården der vi spiste, så det var nesten pinlig stille der. Jeg spiste en deilig kyllingsalat, Julie bestilte en italiensk serrano pizza og vi begge drakk en kaffe mocca etterpå. Det var utrolig koselig å se ho igjen og det er alltid gøy å spise ute, i og med at jeg gjør det veldig sjeldent. Nå er det bare én fridag igjen før det er skole igjen, men jeg begynte i det minste ikke på skolen på torsdag så jeg skal ikke klage... Bare litt. 

Hva har du gjort i dag?

 

 

Signatur

New Year's Eve Celebration

I går hadde jeg en strålende nyttårsfeiring sammen med noen venner i mange timer. Vi var kun fem stykk, men det satte ingen grenser for den gode stemninga. Solveig hadde laget nachos men kjøttdeig, løk, mais og masse ost, Malin hadde laget oreokake og vi andre bidro med ekstra snacks, drikke og spill. Vi spilte blant annet Alias som alltid er like morsomt og stressende på en gang. Vi var to lag på tre og to personer, men allikevel tapte vi på treerlaget, haha, kun med ett poeng da! Da klokka nærmet seg tolv gikk vi ut for å se på fyrverkeriet og vi fikk sett en del. Klokka tolv sa vi godt nyttår, klemte hverandre og fylte glassene med champagne.

Håper dere fikk en fantastisk nyttårsfeiring, enten om dere var med venner eller familie. Godt nytt år! ♥ 

 

Signatur


Hei og velkommen til min blogg! Jeg heter Martha, er 18 år og bor i Grimstad. På bloggen min skriver jeg om hverdagen min, mote, sminke og alt annet som interesserer meg. Bildene mine er tatt med CanonEOS 550D. Enjoy!

arkiv

 • Oktober 2014
 • September 2014
 • August 2014
 • Juli 2014
 • Juni 2014
 • Mai 2014
 • April 2014
 • Mars 2014
 • Februar 2014
 • Januar 2014
 • Desember 2013
 • November 2013
 • Oktober 2013
 • September 2013
 • August 2013
 • Juli 2013
 • Juni 2013
 • Mai 2013
 • April 2013
 • Mars 2013
 • Februar 2013
 • Januar 2013
 • Desember 2012
 • November 2012

 • kategorier

 • Blogg
 • Challenges
 • Do It Yourself
 • Fashion
 • Foto
 • Hair and Makeup
 • Innkjøp
 • Inspiration
 • Om meg
 • Oppskrifter
 • Outfits
 • Photoshoots
 • Q&A
 • Tegninger
 • Videoer
 • Wants

 • bloglovin bloglovin

  hits